increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


În luna aprilie 2021, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 48 de inculpați prin 26 hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv se află: un președinte de consiliu județean, un viceprimar municipiu, un primar sector București, doi directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, un președinte și doi directori ai Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, un șef Poliție județ (IPJ), un șef serviciu rutier județean, un șef poliție orășenească, un medic militar, un președinte al Colegiul Psihologilor din Romania.
Între infracțiunile săvârșite de cei 48 de inculpați condamnați figurează luarea de mită, dare de mită, cumpărarea de influență, traficul de influență, fraudarea fondurilor europene.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 48 de inculpați variază între 6 ani închisoare și 10 luni cu amânarea pedepsei.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.