DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 402/A din 24.03.2021, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații MITACU HORIA CRISTIAN și ANGHEL MARIAN, la data faptelor administratori ai S.C. Util Telecom S.R.L., la câte o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. UTIL TELECOM S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata amenzii în valoare de 100.000 lei și pedeapsa complementară a dizolvării societății, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Dispune achitarea inculpaților DOBRE TEODOR, SC UHP TERMINAL OIL S.R.L., S.C. TRIGANO IMPEX S.R.L., S.C. URANUS TECHNOLOGY INVEST S.R.L. și S.C. UCATI DEVELOPMENT S.R.L., pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
Obligă în solidar inculpații Mitacu Horia Cristian, Anghel Marian și SC Util Telecom SRL la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 11.014.330,22 lei, reprezentând daune materiale, la care se adaugă sumele reprezentând obligații fiscale accesorii datorate, ce urmează a fi calculate de la data când obligațiile principale au devenit scadente și până la efectuarea plății.
Obligă inculpații Mitacu Horia Cristian și Anghel Marian la plata sumei de 9.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe inculpata S.C. Util Telecom S.R.L. la plata sumei de 7.500 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 20 noiembrie 2017, vezi comunicatul nr. 1152/VIII/3 din data de 08 decembrie 2017 (comunicatul nr. 11).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2017