DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 354/A din 19.03.2021, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul GHEORGHE SORIN, la data faptei administrator al S.C. VEGACER STIV S.R.L. și S.C. AGRO TERRA COMERȚ S.R.L., la o pedeapsă de 7 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată.

Condamnă pe inculpatele S.C. VEGACER STIV S.R.L. și S.C. AGRO TERRA COMERȚ S.R.L. la câte o pedeapsă principală constând în plata amenzii în valoare de 100.000 lei fiecare și pedeapsa complementară a dizolvării societăților, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Cu referire la societățile comerciale, dispune comunicarea unei copii după dispozitivul hotărârii definitive instanței civile competente.
Obligă inculpatul Gheorghe Sorin să plătească părții civile, Agenția Națională de Administrare Fiscală, suma de 16.611.477 lei reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, din care 7.324.869 lei în solidar cu inculpata S.C. Vegacer Stiv S.R.L. și 9.296.608 lei în solidar cu inculpata S.C. Agro Terra Comerț S.R.L., la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii aferente debitului principal, datorate în condițiile Codului de procedură fiscală.
Obligă pe inculpatul Gheorghe Sorin la plata sumei de 30.000 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat, pe inculpata S.C. Vegacer Stiv S.R.L. la plata sumei de 10.500 lei, iar pe inculpata S.C. Agro Terra Comerț S.R.L. la plata sumei de 10.900 lei, cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 04 martie 2016, vezi comunicatul nr. 410/VIII/3 din data de 05 aprilie 2016 (comunicatul nr. 13).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2016