DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 110 din 27.01.2021, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul A.M.M. la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul F.U.P. la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul C.N. la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul B.C.M. la o pedeapsă de un an și 9 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpata C.B.L. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În cazul inculpaților A.M.M., C.N., B.C.M., C.B.L., instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata C.B.L. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul S.C. Horticultura S.A. Timișoara sau în cadrul Primăriei Timișoara.
Dispune măsura de siguranță a confiscării speciale a bunurilor folosite la săvârșirea infracțiunii.
Obligă pe inculpații A.M.M., C.N., B.C.M. și C.B.L. la plata sumei de 4.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpatul F.U.P. la plata sumei de 4.500 lei, cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 24 iulie 2020, vezi comunicatul nr. 474/VIII/3 din data de 07 august 2020 (comunicatul nr. 2).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 august 2020