increase font sizedecrease font size | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 18 februarie 2021
Nr. 140/VIII/3

COMUNICAT


Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), domnul Crin Nicu Bologa, a avut marți 16 februarie 2021, o întâlnire, la sediul instituției, cu o delegație a Ambasadei SUA la București din care au făcut parte domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri ad interim al SUA, doamna Jessica Kim, procuror, consilier rezident pentru România și Bulgaria al SUA pe tema anticorupție și doamna Bianca Menendez, consilier politic al Ambasadei SUA.
În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții privind lupta împotriva corupției și rolul DNA în combaterea acestui fenomen în România.
A fost subliniată importanța activităților de training și schimb de experiență cu procurorii și investigatorii americani la care personalul operativ al DNA a participat în cadrul programului condus de doamna Jessica Kim și a altor programe derulate cu sprijinul experților americani. De asemenea, s-a prevăzut continuarea acestor forme de cooperare bilaterală în următoarea perioadă, având ca scop consolidarea pe mai departe a capacității instituționale a DNA de a-și îndeplini rolul prevăzut de lege.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE