DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1052 din 26.11.2020, Curtea de Apel Galați a hotărât condamnarea inculpatului FOCȘA COSMIN, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 9 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Obligă pe inculpatul Focșa Cosmin la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură București, a sumei de 46.580,74 lei reprezentând sprijinul financiar acordat necuvenit inculpatului în campania din anul 2012, la care se vor calcula dobânzi și penalități de întârziere de la data acordării plății totale (respectiv data de 21.11.2012) până la data executării efective a debitului principal.
Dispune desființarea înscrisurilor considerate false.
Obligă inculpatul Focșa Cosmin la plata sumei de 2.028 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Galați la data de 03 noiembrie 2017, vezi comunicatul nr. 1152/VIII/3 din data de 08 decembrie 2017 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2017