increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 336 din 10.11.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul HOROBEȚ NECULAI, la data faptei avocat în cadrul Baroului Vaslui, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de avocat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul STĂNESCU DANIEL la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de cumpărare de influență.
Confiscă de la inculpatul Horobeț Neculai suma de 3.050 lei.
Obligă pe inculpatul Horobeț Neculai la plata sumei de 3.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpatul Stănescu Daniel la plata sumei de 2.000 lei, cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Iași la data de 15 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 1216/VIII/3 din data de 19 decembrie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 decembrie 2017