Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 533/A din 18.06.2020, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul lt. col. (r) DRAGOMIR DANIEL, fost ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații, la o pedeapsă de 3 ani și 10 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare a banilor și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata plt. maj. (r) DRAGOMIR MARINELA ZOICA, fost subofițer în cadrul Serviciului Român de Informații, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălare a banilor și participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Dragomir Marinela Zoica va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul S.P.G.C. – Serviciul Public de Gospodărire Comunală sau în cadrul Primăriei Pantelimon.
Dispune confiscarea specială de la fiecare dintre inculpații Dragomir Daniel și Dragomir Marinela Zoica a sumei de câte 1.015.176,66 lei.
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de câte 7.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari la data de 23 ianuarie 2015, vezi comunicatul nr. 126/VIII/3 din data de 26 ianuarie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 ianuarie 2015