Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI APRILIE ȘI MAI


În lunile aprilie si mai 2020 (perioadă în care instanțele au funcționat cu restricțiile impuse de declararea stării de urgență, respectiv de alertă), în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 38 inculpați prin 21 hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:
șef direcție Ministerul Justiției, secretar primărie oraș, cadru didactic Academie Navală Constanța, inspector vamal, vameș etc.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 38 inculpați variază între 11 ani închisoare și 1 an și 2 luni amânare.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.