DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 82 din 12.03.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpaților SAS IONUȚ-BOGDAN și LIBOTEAN ALINA PATRICEA la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.
Dispune achitarea inculpatului BLAGA EMIL, la data faptei avocat în cadrul Baroului Maramureș, pentru infracțiunea de complicitate la șantaj, întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Sas Ionuț-Bogdan și Libotean Alina Patricea vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul I.S.J. Maramureș sau în cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare –Serviciul Public Ambient Urban.
Obligă, în solidar, pe inculpații Libotean Alina Patricea și Sas Ionuț-Bogdan la plata către persoana vătămată M.V. a sumei de 2.000 euro, în echivalentul în lei, potrivit cursului B.N.R. din ziua plății, cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă inculpații Sas Ionuț-Bogdan și Libotean Alina Patricea la plata sumei de 500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă apelantul inculpat Sas Ionuț Bogdan la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 11 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 14/VIII/3 din data de 05 ianuarie 2018, pct 5.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2018