DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
14 ianuarie 2020
Nr. 18/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Către, 7Iași.ro
În atenția redactorului șef

La data de 15.01.2020, pe site-ul www.7iasi.ro, a fost publicat un articol cu titlul „Ca de la dezvoltator la procuror DNA: penthouse cu 80% reducere
Cu referire la articolul mai sus menționat, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următorul drept la replică, formulat pe baza declarației procurorului respectiv:
Prețul de achiziție al imobilului a fost fixat de către firma constructoare, nu de către procurorul la care faceți referire, nu a fost negociabil și a reprezentat o reducere a prețului inițial datorită întârzierilor contractuale ce au avut loc din culpa constructorului.
Tranzacția a fost menționată în declarația de avere, la fel și sursa de finanțare, deci articolul publicat în anul 2020 face referire la o informație care este publică de 10 ani.
Faptul că, ulterior, la doi ani distanță de la data achiziției, asociații s-au reclamat unul pe altul, nu are legătură cu procurorul în cauză, întrucât modul de instrumentare a dosarului respectiv nu i-a aparținut.
Mai trebuie precizat faptul că soluția a fost dată în dosarul respectiv, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași în anul 2018, iar procurorul la care faceți referire lucrează la Direcția Națională Anticorupție din anul 2014.
În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.
În cazul în care nu veți publica dreptul la replică ne rezervăm dreptul de a vă acționa pe cale civilă în instanță, conform art. 252 și următoarele din Codul Civil.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE