increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 171/2019 din 07 august 2019, rămasă definitivă prin neapelare, la data de 26 august 2019, Tribunalul Constanța a hotărât următoarele:

Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpatul CHIPER IONUȚ ALEXANDRU și îl condamnă pe acesta la 2 ani și o lună închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: dare de mită și instigare la introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool, ambele în formă continuată.

Impune inculpatului ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, la Primăria/Consiliul Local Murfatlar sau la complexul Muzeal de Științe ale naturii Constanța.

Dispune obligarea inculpatului la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

DEFINITIVĂ

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpatul un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost trimis în judecată de către DNA la data de 25 iunie 2019, vezi comunicat nr. 434 din data de 24 mai 2019.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 mai 2019