DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1231/2019 din 22 iulie 2019, definitivă prin neapelare la 13 august 2019, Tribunalul București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul GHEORGHE ȘTEFAN, la data faptei primarul municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unui partid politic, la o pedeapsă 3 ani și 9 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Menține liberarea condiționată dintr-o pedeapsa anterioară, de 3 ani și 9 luni închisoare, aplicată inculpatului Ștefan Gheorghe.
Ia act că suma de 226.967 euro primită de către inculpatul Ștefan Gheorghe, în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, a fost restituită.
Obliga inculpatul Ștefan Gheorghe la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare datorate statului.
Față de inculpații Mihăilescu Cosmin Dragoș, Constantinof Marian, Chebac Mihai și Firuti Dorin Laurian instanța de judecată a dispus disjungerea cauzei.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 27 februarie 2017, vezi comunicat 206/VIII/3 din 3 martie 2017.




Actualizare (22.06.2023):

Prin decizia penală nr. 1001/A din 25.05.2023 Curtea de Apel București a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpaților MIHĂILESCU COSMIN DRAGOȘ, CHEBAC MIHAI, FIRUTI DORIN LAURIAN, SC ROMKUVERT SRL și SC ROMKUVERT IND SRL, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Disjunge acțiunea penală în privința inculpatului MARIAN CONSTANTINOF cu privire la comiterea infracțiunilor reținute în sarcina sa, urmând să se formeze un nou dosar penal.
Disjunge acțiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal, urmând ca aceasta să fie soluționată în mod unitar în noul dosar penal format în urma disjungerii acțiunii penale privindu-l pe inculpatul Marian Constantinof.
Obligă pe inculpatul Chebac Mihai la plata a 500 lei cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 martie 2017