DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1406 din 25.10.2018, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpaților FLOREA FLORIN și TĂNĂSESCU IULIAN, administratori ai mai multor societăți comerciale, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
Obligă pe inculpatul Florea Florin, în solidar cu inculpatul Dobre Cornel (condamnat definitiv prin sentința penală 72/2017 a Tribunalului Călărași, definitivă prin decizia penală nr. 1422/A/2017 a Curții de Apel București) la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală București, a sumei de 301.570 lei, reprezentând TVA și respectiv pe inculpatul Tănăsescu Iulian, în solidar cu același inculpat Dobre Cornel, la plata sumei de 355.502 lei, reprezentând TVA, către aceeași parte civilă.
Dispune comunicarea la Oficiul Național al Registrului Comerțului a deciziei penale de condamnare.
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata câte unei sume de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații DOBRE CORNEL, BOBOC PAUL DANIEL, POPESCU LEONARD CĂTĂLIN, au fost condamnați anterior prin decizia penală nr. 1422/A din 18.10.2017, de către Curtea de Apel București.
Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 22 august 2016, vezi comunicat nr. 1166/VIII/3 din data de 07 septembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2016