DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1428 din 25.10.2018, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata SCHÜTZ MARIA, administrator de fapt al S.C. IZAMAR S.R.L., la data săvârșirii faptei, la o pedeapsă de 11 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a fi administrator sau reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Condamnă pe inculpatul BĂDOI IONICĂ, administrator al S.C. IZAMAR S.R.L., la data săvârșirii faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale sau funcții ce implică reprezentarea unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Dispune achitarea inculpaților BUNCIU MIHAELA și CERCEL DAN ALEXANDRU, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Bădoi Ionică va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Primăriei Municipiului Craiova - Regia Autonomă de Administrare a domeniului Public și Fond Locativ Craiova sau în cadrul Serviciului Public de Asistență Medico – Socială Craiova, jud. Dolj.
Obligă, în solidar, pe inculpații Schütz Maria și Bădoi Ionică și pe partea responsabilă civilmente S.C. Izamar S.R.L., să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură București, suma de 1.056.715,16 lei, la care se adaugă penalitățile și majorările de întârziere - accesorii fiscale calculate de la data efectuării plăților si până la achitarea efectivă a prejudiciului.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată împotriva inculpaților Bunciu Mihaela și Cercel Dan Alexandru.
Dispune anularea înscrisurilor false.
Obligă pe fiecare din inculpații Schütz Maria și Bădoi Ionică la plata câte unei sume de 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat și pe partea responsabilă civilmente S.C. IZAMAR S.R.L. la plata câte unei sume de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 09 septembrie 2014, vezi comunicatul nr. 1278/VIII/3 din data de 11 septembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 septembrie 2014