DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 381/2018 din 27.08.2018, rămasă definitivă prin neapelare la data de 18 septembrie 2018, Tribunalul Galați a hotărât următoarele:

Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpatul PROFIR VASILE și îl condamnă pe acesta la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia/meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea a două infracțiuni de complicitate la luare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Profir Vasile va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Liceului Tehnologic de Marină Galaţi sau în cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Galaţi pe o durată de 60 zile.
Dispune confiscarea, de la inculpatul Profir Vasile, a sumei de 200 euro consemnată în contul special A.N.A.B.I. deschis la U. B. S.A.
Obligă pe inculpatul mai sus menţionat la plata cheltuielilor judiciare statului în sumă de 1.200 lei.

Prin sentința penală nr. 384/2018 din 31.08.2018, rămasă definitivă prin neapelare la data de 25 septembrie 2018, Tribunalul Galați a hotărât următoarele:

Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpatul ÎMPUȘCATU VIOREL și îl condamnă pe acesta la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorități de stat, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Inculpatul urmează să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Liceului Tehnologic de Marină Galați sau în cadrul Colegiului Tehnic Traian Vuia Galați.
Dispune confiscarea sumei de 100 € consemnată la U. B. SA, în contul special ANABI.
Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 900 lei.

DEFINITIVĂ

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpații acorduri de recunoaștere a vinovăției care a fost trimise spre judecare de către DNA la data de 23 mai 2018, vezi comunicat 440/VIII/3 din 18 mai 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 mai 2018