DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 897/2018 din 13.09.2018, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul CIULIN ION la o pedeapsă 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul CIULIN GHEORGHE ION la o pedeapsă 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe durata termenului de supraveghere, cei doi inculpați sunt obligați să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Grădinari, jud. Caraș-Severin sau Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, pe o perioadă de 90 de zile.
Admite acțiunea civilă exercitată de partea civilă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și obligă inculpații Ciulin Ion și Ciulin Gheorghe-Ion, în solidar, la plata sumei de 7.572,69 lei.
Obligă inculpații Ciulin Ion și Ciulin Gheorghe-Ion, la plata sumei de câte 1.200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 12 iulie 2017, vezi comunicat 776/VIII/3 din 8 august 2017.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 august 2017