DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1126/2018 din 13.07.2018, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata MUNTEANU IOANA la o pedeapsă 3 ani și 20 zile închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență în formă continuată, complicitate la infracțiunea de luare de mită în formă continuată și dare de mită.
Condamnă pe inculpatul SMARANDACHE RADU, la data faptei șef serviciu din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Condamnă pe inculpata ȚENEA RODICA, la data faptei consilier juridic în cadrul Direcției Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
Condamnă pe inculpata CALANGIU CRISTINA MARIANA, la data faptei viceprimar al municipiului Craiova, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
Inculpații Smarandache Radu, Țenea Rodica și Calangiu Cristina Mariana vor presta pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 zile, la Primăria Municipiului Craiova.

Față de inculpatele Manolache Maria și Oprea Carmen Lavinia a fost dispusă soluția clasării.

Dispune confiscarea de la inculpata Munteanu Ioana a sumei de 6.100 euro (echivalentul în lei calculat la cursul valutar BNR din ziua efectuării plății) și a sumei de 1.000 lei, ce au făcut obiectul infracțiunilor. Obligă inculpata Munteanu Ioana să restituie martorei denunțătoare C.M.suma de 8.500 euro (echivalentul în lei calculat la cursul valutar BNR din ziua efectuării plății).
Dispune confiscarea de la inculpatul Smarandache Radu a sumei de 3.000 lei ce a făcut obiectul infracțiunii.
Dispune confiscarea de la inculpata Țenea Rodica a sumelor de 3.700 lei și respectiv 6.000 euro (echivalentul în lei calculat la cursul valutar BNR din ziua efectuării plății), ce au făcut obiectul infracțiunii.
Dispune confiscarea de la inculpata Calangiu Cristina Mariana a sumelor de 15.000 lei și respectiv 50.500 euro (prin echivalentul în lei calculat la cursul BNR din ziua efectuării plății), ce au făcut obiectul infracățiunii.
Obligă pe apelanta inculpată Calangiu Cristina Mariana la 200 lei și pe apelanta inculpată Munteanu Ioana la 200 lei, cheltuieli judiciare către stat, efectuate în apel.
Obligă inculpații Munteanu Ioana, Țenea Rodica, Smarandache Radu și Calangiu Cristina Mariana să plătească câte 8.000 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 11 mai 2015, vezi comunicat 860/VIII/3 din 11 mai 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 mai 2015