DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 769 din 13.04.2018, definitivă prin neapelare la data de 07.05.2018, Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari cu inculpatul PĂUN NICOLAE CRISTIAN, reprezentant al unei societăți comerciale la data faptei și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.
Ia act că persoana vătămată, Agenția Națională de Administrare Fiscală, nu s-a constituit parte civilă ca urmare a recuperării integrale a prejudiciului.
Obligă inculpatul la plata sumei de 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari la data de 01 martie 2018, vezi comunicat nr. 292/VIII/3 din data de 04 aprilie 2018.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 aprilie 2018