DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 482 din 26.04.2018, Curtea de Apel Galați a hotărât condamnarea inculpaților GAVRILESCU NICOLAE, manager sector în cadrul diviziei teritoriale MOLDOVA SUD din cadrul S.C. OMV PETROM S.A. și PETRE ANA, expert în piața imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul S.C. OMV PETROM S.A., la data faptei, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Gavrilescu Nicolae și Petre Ana, vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, primul în cadrul Primăriei Mun. Câmpina ori a unei unități școlare de pe raza acestui municipiu, iar al doilea în cadrul Primăriei Sector 3 București ori a unei unități școlare de pe raza acestui municipiu.
Obligă pe cei doi inculpați la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cauză în cuantum de 2.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 17 iulie 2014, vezi comunicat nr. 1112/VIII/3 din data de 25 iulie 2014.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 iulie 2014