DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
29 martie 2018
Nr. 286/VIII/3

Către,
EVENIMENTUL ZILEI
În atenția redactorului șef, Simona Ionescu

În cuprinsul articolelor publicate pe site-ul dvs. în datele de 28 respectiv 29 martie 2018, intitulate „Judecătoare ÎCCJ în SPEȚE GRELE pentru DNA, citată de procurorii anticorupție într-un dosar penal. DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE!” și „Judecător de la Înalta Curte, citat la DNA”, fără a fi solicitat anterior un punct de vedere, dvs. acreditați ideea unui presupus abuz comis de procurorii anticorupție asupra unui judecător.
În referire la aceste articole, vă transmitem următoarele:
- presupusul document publicat pe site-ul la care faceți trimitere este un fals grosolan, prin urmare nu a fost emis (întocmit și semnat) de magistratul menționat,
- cauza penală nr. 476/P/2017 nu a fost niciodată înregistrată pe rolul Secției de combatere a corupției. Mai mult, numărul de înregistrare respectiv nu a fost repartizat vreunei cauze aflate pe rolul Secției de combatere a corupției.
Prin urmare, magistratul la care faceți referire nu a fost audiat niciodată în dosarul respectiv, întrucât acesta nu există înregistrat pe rolul DNA – Secția de Combatere a Corupției.
În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.
În cazul în care nu veți publica dreptul la replică ne rezervăm dreptul de a vă acționa pe cale civilă în instanță, conform art. 252 și următoarele din Codul Civil.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE