DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 07 decembrie 2017
Nr. 1150/VIII/3

COMUNICAT


În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1116/VIII/3 din 23 noiembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului

BUCĂTARU ȘTEFAN MĂDĂLIN, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul I.G.P.R – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- trafic de influență,
- fals în declarații (două infracțiuni).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iunie 2017, inculpatul Bucătaru Ștefan Mădălin, în calitate de ofițer de poliție în cadrul I.G.P.R – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 200.000 euro, în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
În același context, inculpatul a promis că îi va determina pe aceștia să dispună o soluție de clasare față de martor, într-o cauză în care acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
În datele de 05.04.2016 și 11.04.2017, inculpatul Bucătaru Ștefan Mădălin a omis să consemneze în declarațiile de avere acordarea cu titlu de împrumut către același om de afaceri a sumei de 50.000 euro, deși avea această obligație conform prevederilor legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 20 martie 2019