DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 372/2017 din 31.10.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BOLOȘ FLORIȚĂ, la data faptelor judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, județul Arad, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a drepturilor de: a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat, și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor public (8 fapte), fals intelectual (8 fapte), fals material în înscrisuri oficiale (2 fapte) și instigare la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Condamnă pe inculpatul GEORGIU PETRE, la o pedeapsă de 1 (un) an și 2 (două) luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a drepturilor de: a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a 12 infracțiuni de uz de fals.
Obligă în solidar pe inculpații Boloș Floriță și Georgiu Petre Cornel la plata sumelor de 6.379,88 lei și de 6.323,92 lei către U.A.T. orașul Ineu. Obligă pe inculpații Boloș Floriță și Georgiu Petre Cornel plata către stat a sumelor de 9.500 lei respectiv 3.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 07 iulie 2016, vezi comunicat 1020/VIII/3 din 14 iulie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 iulie 2016