increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1180 din 22.09.2017, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpaților KIFOR SILVIU ALEXANDRU și CODRICI FLORENTINA, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Față de inculpații RAICESCU IONUȚ-DANIEL, CIMPOERU DIANA ADINA ELIANA, DICU GHEORGHE și GHEȚA GETA DORINA, instanța a dispus disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Kifor Silviu Alexandru și Codrici Florentina vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, primul la Primăria Alexandria sau Primăria Smârdioasa, iar a doua la Primăria Roșiorii de Vede sau Primăria Alexandria.
Obligă pe inculpatul Kifor Silviu Alexandru la plata sumei de 177.780 lei și pe inculpata Codrici Florentina la plata sumei de 106.668 lei către partea civilă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate de cei 2 inculpați, respectiv declarațiile date de Kifor Silviu Alexandru și Codrici Florentina la 11.06.2012.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 29 iunie 2016, vezi comunicat nr. 1106/VIII/3 din 04 august 2016.Actualizare (16.10.2018):

Prin decizia penală nr. 1207/2018 din 26.09.2018, Curtea de Apel București a dispus achitarea inculpatului Raicescu Ionuț Daniel. La decizia de achitare s-a apreciat că fapta nu este prevăzută de legea penală.Actualizare (19.12.2019):

Prin decizia penală nr. 1559/A din 21.11.2019, Curtea de Apel București a dispus achitarea inculpaților Dicu Gheorghe, Gheța Geta Dorina și Cimpoeru Diana Adina Eliana, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Aplică fiecăruia dintre inculpații Dicu Gheorghe, Gheța Geta Dorina, Cimpoeru Diana Adina Eliana, sancțiunea amenzii administrative în sumă de 1.000 lei.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Constată achitate integral pretențiile părții civile, de către inculpații Dicu Gheorghe, Gheța Geta Dorina și Cimpoeru Diana Adina Eliana.
Desființează înscrisurile numite „declarație”.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 august 2016