DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 850 din 14.09.2017, Curtea de Apel Galați a hotărât condamnarea inculpatului NĂSTĂSACHE MIHAI, administrator al unei societăți comerciale la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.
Încetează procesul penal față de inculpata NERUJA VASILICA, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale pentru infracțiunea de fals intelectual.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Năstăsache Mihai va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Școlii Gimnaziale „Negoiță Dănăilă” sat. Bucești, com. Ivești, jud. Galați sau în cadrul Primăriei Ivești Serviciul de Salubrizare, jud. Galați.
Obligă inculpatul Năstăsache Mihai la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția pentru Agricultură Galați, a sumei de 103.743,07 lei, cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă pe inculpatul Năstăsache Mihai la plata sumei de 2.120 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului în primă instanță și în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 11 iulie 2014, vezi comunicat 1062/VIII/3 din 17 iulie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 iulie 2014