increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1212/A din 26.09.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul METESCU GHEORGHE COSMIN, la data faptei funcționar public în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului București, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și plata amenzii penale în cuantum de 20.000 lei, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția de urbanist și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul RĂDUȚĂ-KOBILANSKI MARIUS, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul S.C. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A. Sector 5 sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, în măsura în care starea de sănătate îi va permite.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Răduță-Kobilanski Marius va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în cadrul Primăriei Municipiului București – Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, în măsura în care starea de sănătate îi va permite.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 09 decembrie 2016, vezi comunicat nr. 1490/VIII/3 din 13 decembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 decembrie 2016