increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1419 din 25.09.2017, Curtea de Apel Craiova a hotărât condamnarea inculpatei DUNĂRINȚU MIHAELA, director al Liceului Tehnologic Constantin Brâncoveanu din Orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți, la data faptelor, la o pedeapsă de un an, 6 luni și 20 de zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals în declarații (4 infracțiuni).
În cazul inculpatei Dunărințu Mihaela, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Disjunge cauza, sub aspectul laturii penale și laturii civile, față de inculpații Dunărințu Ionel Rafael, Coifan Cătălin Virgil, Brează Ileana, Șteanță Dumitru Cosmin, Surdilă Eugen, Iovici Cornelia și Șerdin Adelina.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Dunărințu Mihaela va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Baia de Aramă, județul Mehedinți sau în cadrul unei unități școlare subordonate Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.
Constată recuperat prejudiciul în sumă de 172.931,80 lei, cauzat de inculpata Dunărințu Mihaela părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Dispune anularea declarației pe propria răspundere dată de inculpata Dunărințu Mihaela în data de 21.12.2011 .
Anulează înscrisurile falsificate, respectiv declarațiile de avere ale inculpatei Dunărințu Mihaela aferente anilor 2011, 2012, 2013și 2014.
Obligă pe inculpata Dunărințu Mihaela la plata sumei de 4.650 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 09 decembrie 2015, vezi comunicat nr. 2/VIII/3 din 04 ianuarie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 ianuarie 2016