DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
13 iulie 2017
Nr. 712/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Către,
EVENIMENTUL ZILEI

În atenția redactorului șef, Simona Ionescu

În cuprinsul articolului apărut în data de 12 iulie 2017 în cotidianul Evenimentul Zilei, pagina 3, 4 și 5, sub titlul ” Numele lui Kovesi, implicat intr-un dosar de corupție: Autostrada Sibiu- Oraștie. Ancheta a fost oprită de DNA”, autorul a asociat numele procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție cu cel al unei alte persoane despre care afirmă că ar fi desfășurat diverse afaceri presupus nelegale în contextul construcției segmentului de drum menționat. Mai mult, într-un mod ostentativ, pe prima pagină a ziarului apare fotografia doamnei procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.
Deși pe site-ul www.pna.ro există precizări privind „Autostrada Sibiu-Oraștie”, respectiv „procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 decembrie 2015, față de inculpatul NEAGA NARCIS ȘTEFAN, la data faptei director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (C.N.A.D.N.R.) (…)”, autorul articolului acreditează, în mod greșit, doar ideea că această cauză penală a fost abandonată.
Prin urmare, maniera în care a fost prezentată această informație este incorectă, autorul articolului induce în eroare cititorii, prin acreditarea ideii că “Ancheta a fost oprită de DNA”, în condițiile în care dosarul respectiv este în lucru.
De asemenea, în mod mincinos pe parcursul articolul se fac referiri la implicarea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție în „oprirea anchetei”.
În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.
În cazul în care nu veți publica dreptul la replică ne rezervăm dreptul de a vă acționa pe cale civilă în instanță, conform art. 252 și următoarele din Codul Civil.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE