DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 627 din 08.06.2017, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata GHERGHIȘAN CRISTINA, director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Tulcea, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție publică ori de a exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta (director executiv adjunct al A.P.I.A. – Centrul Județean Tulcea), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul GRIGORE TRAIAN, administrator și asociat al mai multor societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Dispune achitarea inculpaților RECE MARIANA și SANDU TOADER, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Grigore Traian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei mun. Galați sau în cadrul A.J.O.F.M. Galați.
Obligă inculpatul Grigore Traian la plata sumei de 700 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 09 iunie 2015, vezi comunicat 1042/VIII/3 din 11 iunie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 iunie 2015