DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 657 din 28.03.2017, definitivă prin neapelare la data de 25.04.2017, Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției cu inculpatul GURZĂU ADRIAN, deputat în Parlamentul României și administrator în fapt al unei firme și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Regiei autonome a domeniului public sau Primăriei Mun. Cluj-Napoca.
Confiscă de la inculpatul Gurzău Adrian suma de 365.661 lei (echivalentul sumei de 81.502 euro, calculată la un curs mediu BNR de 4,4865 lei/euro), reprezentând folosul obținut prin săvârșirea infracțiunii.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției la data de 03 noiembrie 2016, vezi comunicat 130/VIII/3 din 06 februarie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 februarie 2017