DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 215/20.03.2017, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații OLARU NECULAI, la data faptei director general în cadrul SC CET SA Bacău la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.
Condamnă pe inculpatul HANU IOAN, la data faptei consilier juridic în cadrul SC CET SA Bacău la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.
Condamnă pe inculpatul STĂNILĂ MARIUS ION, la data faptei director comercial al SC CET SA Bacău, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea pe o perioadă de 1 an și 4 luni, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.
Obligă inculpații în solidar la plata sumei de 22.000 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă SC CET SA Bacău.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 08 decembrie 2014, vezi comunicat 1796/VIII/3 din 11 decembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 noiembrie 2014