DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 102 din 26.01.2017, Curtea de Apel Craiova a hotărât condamnarea inculpatului GHEORGHECI ION, primar al comunei Godeanu, jud. Mehedinți, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de primar în cadrul unei unități administrativ teritoriale, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate săvârșite în formă continuată.

Disjunge cauza, sub aspectul laturii penale și laturii civile, față de inculpata GÎDEA NUȚICA.

În cazul inculpatului Gheorgheci Ion, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate.
Constată recuperat parțial prejudiciul în limita valorii de 47.500 lei.
Obligă inculpatul Gheorgheci Ion la plata sumei de 1.379.483 lei cu titlu de despăgubiri către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură - Centrul Județean Mehedinți.
Obligă inculpatul Gheorgheci Ion la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 28 august 2015, vezi comunicat 1436/VIII/3 din 04 septembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 septembrie 2015