DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1326 din 19.12.2016, Curtea de Apel Galați a hotărât condamnarea inculpaților ERCUȚĂ COSMIN RADU și ERCUȚĂ MIRELA, administratori ai unor societăți comerciale, la data faptei, la câte o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi aleși în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a mai fi asociați/acționari ori administratori la societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Obligă inculpații, în solidar cu S.C. SILDUD AGRO S.R.L. Dudești și S.C. TESEUS S.R.L. Brăila, la despăgubiri către partea civilă, Ministerul Finanțelor Publice - A.N.A.F., prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați - Administrația Finanțelor Publice Brăila, în sumă de 2.252.878,44 lei și la plata sumelor reprezentând obligațiile fiscale accesorii datorate, în condițiile Codului de procedură fiscal.
Obligă inculpații, în solidar cu S.C. BUJOR DE PĂDURE S.R.L. Tulcea (fostă S.C. Morpheus S.R.L. Brăila), la despăgubiri către partea civilă Ministerul Finanțelor Publice - A.N.A.F., prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Tulcea, în sumă de 1.769.477,74 lei și la plata sumelor reprezentând obligațiile fiscale accesorii datorate, în condițiile Codului de procedură fiscal.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 17 iunie 2013, vezi comunicat 601/VIII/3 din 25 iunie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 iunie 2013