DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


În cursul lunii noiembrie 2016, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 44 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 110 inculpați între care un senator, un deputat, un consilier parlamentar, membru Parlamentul European, președinte CJ, director general CFR, director APIA Caras Severin, consilier personal ministru Mediului, director întreprindere cu capital de stat.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 110 inculpați variază între 14 ani și 6 luni închisoare cu executarea pedepsei și 1 an închisoare cu amânarea pedepsei.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.