DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 239/A din 09.02.2016, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpatul MAVRODIN DAN, director economic și comercial în cadrul R.A.D.E.T., la data comiterii faptei, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

2.Condamnă pe inculpatul GĂRDUȘ OVIDIU DANIEL, director al Direcției exploatare și mentenanță la R.A.D.E.T., la data comiterii faptei, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Dispune achitarea inculpatului VOICU ION, director general și director general adjunct R.A.D.E.T. (funcții ocupate consecutiv la data comiterii faptei), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Confiscă de la inculpatul Mavrodin Dan suma de 148.800 lei, iar de la inculpatul Gărduș Ovidiu Daniel suma de 55.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție la data de 24 septembrie 2013, vezi comunicat 821/VIII/3 din 25 septembrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 septembrie 2013