DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1382/19.10.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul DOBRIȘAN DORIN, fost director al CEC BANK – Sucursala Rm. Vâlcea și fost director al Administrației Bazinale de Apă Olt, la o pedeapsă 8 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât pe durata executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție într-o bancă sau într-o altă instituție de credit (publică sau privată) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu, luare de mită, înșelăciune, uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul CIOGESCU OVIDIU EUGEN, administrator al unor societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă 5 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât pe durata executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a fi administrator sau asociat/acționar într-o societate comercială și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Față de inculpatul Bododea Constantin, instanța a dispus încetarea procesului penal, iar față de inculpații Kovacs Florina și Stoenică (fostă Popescu) Luminița a dispus achitarea.



Obligă pe inculpatul Dobrișan Dorin către partea civilă CEC Bank la plata sumei de 1.199.194,21 lei credit restant, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data acordării creditului la data restituirii efective.

Obligă pe inculpații Dobrișan Dorin și Ciogescu Ovidiu Eugen, în solidar, acesta din urmă în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC ELECTROVÂLCEA SRL la plata către partea civilă CEC Bank a sumei de 129.486,42 lei, reprezentând plăți nejustificate efectuate în baza contractului de achiziție de lucrări nr.26977/27.11.2007, la care se adaugă dobânda legală calculată de la efectuării plăților la data restituirii efective (dar nu mai mult de 29.589,87 lei).

Obligă pe inculpații Dobrișan Dorin și Ciogescu Ovidiu Eugen, în solidar, la plata către partea civilă CEC Bank a sumei de 129.174,88 lei, reprezentând contravaloare comisioane de intermediere acordate în mod nejustificat, la care se adaugă dobânda legală calculată de la acordării comisioanelor la data restituirii efective (dar nu mai mult de 29.518,68 lei).

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 18 octombrie 2010, vezi comunicat nr. 545/VIII/3 din 20 octombrie 2010.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 octombrie 2010