DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 603 din 23.07.2015, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata BARBĂLATĂ IRINA CARMEN, președinte al Fundației "PRO WOMEN" Iași, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei de durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și înșelăciune, ambele în formă continuată.

2. Condamnă pe inculpata Fundația "PRO WOMEN" Iași, la pedeapsa principală a amenzii în valoare de 80.000 lei și pedeapsa complementară a interzicerii participării la procedurile de achiziții publice pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și înșelăciune, ambele în formă continuată.

Obligă inculpatele la plata în solidar, a sumei de 191.820,11 lei către partea civilă Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale – Organismul Intermediar Regional POS DRU Regiunea Nord – Est cu titlul de despăgubiri civile.
Obligă inculpatele la plata sumei totale de 14.000 de lei către stat, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Dispune desființarea totală a înscrisului întocmit în fals de către inculpata Barbălată Irina Carmen.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 24 septembrie 2013, vezi comunicat 849/VIII/3 din 08 octombrie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 octombrie 2013