DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 49 din 08.04.2015, Tribunalul Bihor a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații IONIȚĂ RĂZVAN CRISTINEL MARCEL și BOBIȚAN ALIN SEBASTIAN, inspectori în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a alege și de a ocupa o funcție publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit infracțiunea de luare de mită.
În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Ioniță Răzvan Cristinel Marcel și Bobițan Alin Sebastian vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul primăriei municipiului Oradea sau în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci Oradea, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 02 decembrie 2014, vezi comunicat nr. 1740/VIII/3 din 08 decembrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2014