DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 53 din 06.05.2015, Curtea Militară de Apel a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul cpt. (rez.) ONICA FLORIN-DANIEL, fost ofițer specialist II, în cadrul Compartimentului financiar al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj, la o pedeapsă de 2 ani cu suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, toate în formă continuată..
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolul privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime”.
Desființează toate înscrisurile false existente la dosarul cauzei.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 31 octombrie 2014, vezi comunicat nr. 1594/VIII/3 din 10 noiembrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 noiembrie 2014