DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 29 din 17.02.2015, Curtea Militară de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații BABOI CONSTANTIN, AZOIȚEI RADU, SÎRBU CRISTIAN și NIȚU NICOLETA, cadre militare, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, toate în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul IORDACHE FLORENTIN, maior în rezervă, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, toate în formă continuată.
Obligă inculpații să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov – UM 0596 București, câte 30.000 lei cu titlu de daune morale, părților civile L. M. E., D.G. și M. F.
Dispune restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor și anularea totală sau parțială a înscrisurilor declarate false.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data 12 decembrie 2013, vezi comunicat nr. 1175/VIII/3 din 17 decembrie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 decembrie 2013