DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1607 din 22.12.2014, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul GEMĂNAR GHEORGHE, director general al unei societăţi comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile.
Confiscă de la inculpat suma de 431.083,84 euro, în echivalent în lei la data punerii în executare a măsurii, potrivit cursului de schimb al BNR.
Obligă pe inculpatul Gemănar Gheorghe, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC „Cominco„SA, să plătească părţii civile, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, suma de 56.000 euro, echivalentul în lei la cursul BNR de la data executării, cu titlu de daune materiale.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data 29 septembrie 2008, vezi comunicat 247/VIII/3, din 01 octombrie 2008.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 octombrie 2008