DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 310 din 8.10.2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul BĂNICĂ ŞTEFAN CĂTĂLIN, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Dolj - Serviciul de Investigare a Fraudelor, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea în concurs a 3 infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, trafic de influență și fals material în înscrisuri oficiale.

Condamnă pe inculpatul PANAYOTIS VASSOS, cetăţean grec, administrator S.C. XPRINTING S.R.L., la data faptelor, la o pedeapsă de 1 an închisoare și interzicerea pe perioada executării pedepsei a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracțiunii de dare de mită.

Confiscă de la inculpatul Bănică Ştefan Cătălin:
- echivalentul în lei a sumei de 1100 euro(1000 euro primiţi de la inc. Panayotis Vassos prin intermediul lui M. M.,100 euro primiţi de la G. O. V. în mai-iunie 2006),
- echivalentul în lei a unei sticle de whisky (primită de la G. O. V. în mai-iunie 2006),
- echivalentul în lei a sumei de 400 euro(primiţi de la G. O.V. în august 2006 înainte de a se căsători),
- 1000 lei (primiţi de la G. O. V. perioada iulie-august 2006 pentru a plăti un dar de nuntă la restaurantul Plaza din Craiova),
- 2.000 lei (primiţi de la G. O. V. pentru a efectua plăţi pentru societatea deţinută de soţia sa),
- 15.000lei (primiţi de la G. O. V. în perioada iulie-noiembrie 2006),
- 96.000lei (primiţi de la G. M. în perioada noiembrie 2007-iunie 2008).
Obligă pe inc. Bănică Ştefan Cătălin la 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 07 iunie 2010, vezi comunicat 263/VIII/3, din 6 iulie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2010