DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 713 din 12.09.2014, Curtea de Apel Cluj, a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MOISIL LEONTIN, reprezentant legal al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de: folosire sau prezentare de documente sau declaraţii false inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene și fals în declaraţii.

Obligă în solidar inculpatul şi partea responsabilă civilmente SC I. C. SRL prin administrator judiciar Cabinet Individual de Insolvenţă N. L. să plătească părţii civile suma de 144.344,41 lei reprezentând cofinanţare de la bugetul de stat, suma de 120.010,30 euro reprezentând fonduri PHARE, suma de 150,01 Euro reprezentând comision bancar suportat de Autoritatea Contractantă la virarea fondurilor PHARE, dobânzile acumulate în contul proiectului şi dobânzile de întârziere calculate de la data expirării termenului de plată acordat de partea civilă – 09.06.2009 şi până la achitarea integrală a debitului, respectiv 11,51 Euro/zi pentru fondurile PHARE şi 52,24 lei/zi pentru cofinanţarea de la bugetul de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 03 ianuarie 2011, comunicat nr. 45/VIII/3 din 07 februarie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 februarie 2011