DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
2 aprilie 2014
Nr. 344/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2012-2013 și în luna ianuarie 2014, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, de către funcționari publici cu funcții de conducere în plan local.
În cursul dimineții de 2 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în peste 20 de locații situate în municipiile Orșova, Drobeta Turnu Severin și Craiova, între care sediile unor instituții publice și ale unor societăți comerciale.
În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală față de vreo persoană.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE