DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 16 ianuarie 2014
Nr. 19/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploieşti au început urmărirea penală față de FIERARU ŞTEFAN, fost judecător la Curtea de Apel Ploieşti, în prezent avocat în cadrul Baroului Prahova, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2008-2009, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploieşti, învinuitul Fieraru Ştefan a pretins şi primit de la un denunţător sume de bani, produse alimentare, bunuri electrocasnice, materiale de construcţie şi manopera unor lucrări efectuate la două imobile deţinute de magistrat şi familia acestuia în municipiul Ploieşti, precum şi contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploieşti, toate în valoare de aproximativ 83.000 euro, în schimbul promisiunii că îşi va exercita influenţa pe lângă judecătorii care aveau spre soluţionare cauza penală în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluţii favorabile acestuia.
Învinuitului FIERARU ŞTEFAN i s-au prezentat acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE