DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.1007/20.11.2013, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpații:
Căluian Cristina, secretar al primăriei comunei Mircea Vodă, jud.Constanţa – funcţionar public, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei având un termen de încercare pe o durată de 3 ani şi 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, și infracțiunea de fals intelectual, complicitate la tentativă la infracțiunea de folosire sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.
Dedu Dumitru, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei având un termen de încercare pe o durată de 3 ani şi 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de folosire sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.
Instanța a mai interzis inculpaților drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 1 an.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 6 iulie 2010, vezi comunicat Nr. 263/VIII/3 din 6 iulie 2010.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2010