Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
29 octombrie 2013
Nr. 947/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului colonel doctor MOCANU IANCU, șef secție Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și primire de foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 5 iulie 2013, în calitatea menționată, inculpatul Mocanu Iancu a pretins unei persoane denunțătoare suma de 2.000 de euro în scopul îndeplinirii unui act referitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv, internarea, investigarea medicală în scopul efectuării intervenției chirurgicale asupra unui pacient (aflat în relație de afinitate cu denunțătorul) diagnosticat cu o gravă afecțiune cardiacă, la unitatea spitalicească menționată.
Remiterea sumei de 2.000 de euro a fost constatată în urma organizării unei proceduri flagrante la data de 23 septembrie 2013.
De asemenea, la data de 9 septembrie 2013, inculpatul Mocanu Iancu a primit de la fiul unei paciente suma de 3.000 lei, după îndeplinirea unui act în virtutea funcției sale și la care era obligat în temeiul acesteia, respectiv realizarea intervenției chirurgicale asupra pacientei respective.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani identificate asupra inculpatului cu prilejul constatării în procedură flagrantă a infracțiunii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Teritorial București.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 mai 2016