Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
21 septembrie 2013
Nr. 815/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări penale față de inculpații VOICU ANA GABRIELA, fost ofițer și cadru didactic în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina și MICU MIHAIL, fost agent de poliție, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii septembrie 2013, inculpații Voicu Ana Gabriela și Micu Mihail i-au pretins unei persoane suma totală de 75.000 de euro pentru ca în schimb să intervină pe lângă persoanele abilitate din cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, pe lângă care Voicu Ana Gabriela a lăsat să se creadă că are influență, astfel încât persoana de la care s-au pretins banii și alți doi candidați (respinși la concursul de admitere din luna respectivă) să fie admiși în această unitate de învățământ. Suma totală pretinsă a reprezentat câte 25.000 de euro pentru fiecare candidat.

Remiterea sumei de 3.000 euro din cea pretinsă a fost surprinsă în urma unei proceduri flagrante realizate la data de 20 septembrie 2013 de procurorii Serviciului Teritorial Ploiești.

Inculpaților Voicu Ana Gabriela și Micu Mihail li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 21 septembrie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.I.P.I. și D.G.A.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE