DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
22 noiembrie 2012
Nr. 853/VIII/3

COMUNICAT



În completarea comunicatului nr. 831/VIII/3 din 13 noiembrie 2012, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins cercetările faţă de TRĂȘCULESCU ALIN-SILVIU şi au pus în mişcare acţiunea penală pentru o nouă infracţiune reţinută în sarcina sa şi anume asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
Aceste noi măsuri au fost luate de procurori în dosarul în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de persoana menţionată pentru infracțiunile de trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracțiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
La data de 22 noiembrie 2012, inculpatului i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală.
La aceeaşi dată, s-a transmis la Tribunalul Bucureşti solicitarea de arestare preventivă a lui Trășculescu Alin-Silviu, inculpat în dosarul nr. 336/P/2012, pentru infracţiunile sus menţionate.
Având în vedere că, la data de 20 noiembrie 2012, Camera Deputaţilor a constatat încetarea calităţii de deputat a lui Trășculescu Alin-Silviu, în urma demisiei sale, a fost înlăturat impedimentul procedural care nu permitea procurorilor să ceară instanţei arestarea preventivă a inculpatului. În noile împrejurări create prin demisia lui Trășculescu Alin-Silviu, competenţa de a se pronunţa asupra măsurilor preventive revine Tribunalului Bucureşti.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE