DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
18 iunie 2012
Nr. 447/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei AUREL ELENA, salariat civil la Spitalul Militar Craiova (infirmieră), în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (20 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2008-2012, inculpata Aurel Elena, a pretins de la 15 persoane suma totală de 38.600 euro şi 34.800 lei, din care a primit efectiv 33.100 euro şi 34.800 lei, despre care a susţinut că îi va remite unor ofiţeri superiori din cadrul Ministerului Apărării Naţionale pentru ca persoanele care au dat banii să fie încadrate în armată şi apoi să fie transferate în garnizoane cât mai apropiate de localităţile de domiciliu, prevalându-se de relaţiile pe care le-ar avea cu persoane cu funcţii de conducere din cadrul MApN.
La data de 25 aprilie 2012, inculpata Aurel Elena a primit de la una dintre aceste persoane suma de 2.000 de euro şi 1.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
La data de 26 aprilie 2012, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatei Aurel Elena pe termen de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită cu 30 de zile (comunicatul nr. 291/VIII/3 din 27 aprilie 2012).
În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobila aparţinând inculpatei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Dolj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 18 ianuarie 2013